Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2008 08:12 - Десни обединения
Автор: ashikov Категория: Политика   
Прочетен: 2045 Коментари: 2 Гласове:
0



В предните постове писах за стремежа на ВМРО да бъде в играта. а ако може и във властта. За тази цел "патриотите" на агент Каракачанов през годините заставаха до "националистите" Костов, Софиянски, Мозер, Борисов, а през 2005 година без малко да станат част от управляващата коалиция, но след като им бе предложено не парче, а трохи от баницата,  воеводите все пак решиха да останат в опозиция.
Макар и да има повече от година до парламентарните избори, парламентарно представени и непредставени партийки, в момента в различни ПГ, започнаха да стоплят отношенията помежду си и да сглобяват коалиции, с цел влизане и в следващия парламент.
Вчера по-нова ТВ Каракачанов обяви, че вече се гласи предизборния блок. В този блок влизат ВМРО, ЛИДЕР, Гергьовден, Новото време, ЗНС и социалдемократите на Камов.
Каква шарения какво чудо. Чесно казано опитвам се да си представя тези организации заедно и не мога... Вече знаем, че в Българската политическа действителност нищо не може да ни изненада. Абсурдната тройна коалиция вече е ясно, че поради липса на истинска опозиция и алтернатива ще изкара мандата си... А десните обединения не свършват с този шарен блок на ВМРО.
Тези дни станахме свидетели на още едно начало на дясно обединение. целта отново не е заздравяване на десницата, а осигоряването на шайка безродни политици да влязат и в следващия парламент. Българският Демократичен Форум и Радикалдемократите се вливат отново в СДС. Остава да видим с кого ще се съюзят и Костовите демократи, защото този път сами не могат да направят нищо съществено.
И докато едните се обединяват, а другите се чудят с кого да се обединят, царските отцепници още не сформирали партия, успяха да се изпокарат. Членовете на Българска Нова Демокрация се изпокараха, кой да влезе в ръководството, кой да е лидер и изобщо, всеки има за цел да бъде възможно най-високо в партийната йерархия.
Така десните партии продължават да се събират и разделят, а Българската десница си е на едно и също мизерно състояние.



Гласувай:
0



1. teodor - А какво стана с обединението на дясното ?
21.03.2008 10:56
Засягате една много важна тема. Спомням си, че след изборите за евродепутати се проведе дискусия, която засегна необходимостта от промени в "дясното". Дискусията се оказа буря в чаша вода. Не се появи никакво съществено предложение за промяна, старите муцуни с малки изключения оцеляха и сега се готвят за новите избори. Добавям текст публикуван тогава, който може би все още е актуален. Ако не ви оттегчи да го прочетете докрай, може би ще разберете защо считам състоянието ни за безнадеждно.


Разсъжденията на почти всички политически коментатори за нашата политическата система са неточни поради това, че се опитват да вкарат българската политическа действителност (съзнателно или не) в схемите на нормално функциониращи демократични общества, където партиите имат свой облик, традиции, почти постоянни (или предвидими) позиции по основните обществено-политически и икономически проблеми.
В България, за съжаление, не е така. Класификацията ляво-център-либерално-дясно не действа, което бе многократно доказано от практиката. Причините сигурно са много, но според мен една от основните е, че българската политическа система не са основава на програми, традиции и доверие, а е дълбоко ерозирана от своя кланово-партизански характер. Няма значение за коя част от т.н. политически спектър става дума – целта на партиите е единствено и само келепирът.
Демократичен изход от това състояние няма, а в същото време жизнено е необходима не само промяна, а радикална промяна, което управляващите сега партии няма да направят.
Подкрепях идеята се учреди нова дясна формация, която да запълни неестествено зейналата дупка в дясното политическо пространство. Повярвайте ми, това ще породи много надежди у всички, които някога са посягали към сини бюлетини. Но за реализацията на подобна идея, не бива дори да се предполага възможност за обединение на очевидно компрометираните (дори и да не са виновни за това) партии и лидери, а създаване на нова организация (съюз, коалиция), в която няма място за личности, участвали досега в управлението на страната и висшите партийни органи и допринесли за негативното отношение на хората към тях.
Новата организация трябва да предложи нова програма - ясна, кратка, определяща точно същността на политиката, която ще провежда и, разбира се, съобразена с най-необходимите действия за днешния ден и за близката перспектива на обикновения български гражданин.
Съзнавам, че проблема е много сложен, необходим е опит, приемственост, сигурност, но от друга страна трябва да се примирим с това, че хора извън т.н. твърде ядра няма никога вече да гласуват за Костов, Стоянов, Софиянски, Методиев, двете Михайлови и още две дузини функционери на т.н. десни партии.
Вместо създаването на изцяло нова партия считам за много по разумно учредяването на съюз или коалиция от съществуващи и нови партии (например Съюз за Европейска и Демократична България), които изпълняват условието за прочистване на компрометиралите се техни членове. Обединението в новосъздадения съюз в никакъв случай не трябва да е формално и/или механично. Не трябва да се допуска сбъдване на желанието на сегашните партийни функционери - нещо да се промени, но те да си останат.
цитирай
2. haralanov - без заглавие
04.04.2008 20:15
Приятелю,какви десни могат да са-Краси Каракачанов щатен сътрудник на ДС,Бойко Борисов-чистокръвна мутра и бивш пазвантин на бившия.За отцепниците от НДСВ не ми се споменава.За Камов пък-хептен.В кофти,много кофти ситуация сме...не ще и дума.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ashikov
Категория: Политика
Прочетен: 111095
Постинги: 34
Коментари: 79
Гласове: 862
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031