Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2009 16:40 - Само футбола ни остана...
Автор: ashikov Категория: Политика   
Прочетен: 1586 Коментари: 1 Гласове:
1



            Ясни са съперниците на Българските представители в евротурнирите. Най-тежък съперник се падна на Цска. Червените ще играят с Динамо Москва. Левски и Литекс имаха по-голям късмет и ще се изправят срещу преодолимите отбори на Дебрецен и Бате Борисов.

            Левски – Отборът на Левски има големият шанс да влезе за втори път в групите на ШЛ. Честно казано нищо незнам за отбора на Дебрецен, но Унгария е сила във футбола, макар и в криза. Сега цяла България трябва да забрави клубните си пристрастия и да подкрепи отбора на Левски. Знаем, че това за Българите е нещо трудно, но нека го направим. Нека поне на европейската сцена не се мразим и застанем зад Българските отбори. Евентуално участие на Левски в групите на ШЛ няма да е успех само за Левски, това ще е успех и за България.

            Много хора си казаха след предното участие на Левски, по-добре да не бяха участвали, по-добре да не бяха стигнали до тази фаза, че да се срамим... Не е срам да загубиш от големи отбори, аз лично предпочитам да бяхме понесли и по-големи загуби, но да се беше случило присъствието на Български отбор в груповата фаза на най-комерсионалния турнир в Европа. Защото преди това участие бяхме в статистиките редом до държави като Сан марино, андора, македония и т.н. джуджета, които не са класирали отбор в групите. Днес ние сме редом до всички големи европийски държави, които са част от големия футбол.

            Литекс – Този отбор винаги има късмет при жребиите и този път отново късметът не отбягна Литекс и те ще се изправят срещу Бате Борисов. Отобърт на Бате не е нито сила, нито непреодолим отбор. Естествено футболистите на Литекс не трябва да гледат веднага към групите, защото тогава ще направят грешката на Левски и ще се чудим как така трактористите отново ни елиминираха. Бате не са страшилище, те са футболно джудже и Литекс трябва да им го покаже на терена.

            ЦСКА – След всичко лошо, сега и това, тежък жребий за червените. Отбора на Динамо м, е под сянката на Спартак и ЦСКА, в Русия, но има много класни футболисти, а един от тях е и Цветан Генков, който може да бележи на всеки. Ще е нужно много повече от късмет на Цска, ако иска да елиминира отбора на Динамо и да направи чудото.

На всеки му се иска Българските отбори да бият всеки мач. Това обаче не е възможно. Така както е невъзможно един футболист да вкарва всеки мач. За това нека всички любители на футбола да подкрепим Българските отбори, защото няма смисъл от тази омраза. Не съм фен на нито един от тези три отбора, които продължават напред, не съм и фен на Черно море, даже напротив, не са ми симпатични. Въпреки това, снощи ми беше много гадно. Беше ми гадно защото Български отбор отпадна.

Ето за това не съм и влизал във форумите да чета коментарите, защото знам, че има много пишлемета и пишман фенове на футбола, които са се радвали. Това не мога да го разбера и няма да го разбера, защото ако в Българското първенство, на моменти желая даден отбор да загуби, за да може Локо Сф да бъде по-напред, това си е наша работа, никой в Унгария например няма да каже, а бе тия Левски много слаби паднаха от Спортист, но в Европа е друго, цяла Европа те гледа и се респектира от успехите ти и обратното, гледа те с пренебрежение при неуспехите.

Друго, което много ме дразни. Имаше коментари, кои са тия Баку, много са слаби и т.н. След първия мач, разни хора започнаха д пищят, как може, как можахте да не биете толкова слаб отбор. Това може да го каже само един комплексиран човек. След това пък, дойде победата в София и същите пак почнаха, е то тия ако не биете, кои? Други пък недоволни, как може само с два на нула... Ето това е нашето мислене.

В Холандия не съм чул някой да е пропищял в каква криза е Холандския футбол, след като отбора на ПСВ, с късметлийски гол победи някакво отборче от онази малка държава България само с 1:0. Защото тяхното мислене е такова, за тях не е важно с колко са били, а дали са се класирали. Защото може с 1:0 да елиминираш някого, но да играеш финал. Спомням си големия успех от преди няколко години на Левски, четвърт финал за купата на Уефа, тогава пак имаше коментари, слаби отбори, как да не стигнете до там и т.н. Слаби, силни това е положението, важното е че тогава се чуствахме горди.

Пожелавам успех на трите Български отбора и дано отново да се почустваме горди. Защото само това ни остана. Боклуците в управлението се сменят и май само спорта ни остана, засега.... Скоро и него няма да го има... Не ми се мисли какъв срам ни чака в Лондон на олимпиадата, но това е друга тема, засега нека поне футболните отбори ни радват!

           



Тагове:   футбол,


Гласувай:
1



1. zaw12929 - Да такйа е
08.08.2009 01:48
Да такйа е
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ashikov
Категория: Политика
Прочетен: 111583
Постинги: 34
Коментари: 79
Гласове: 862
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930